Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οργισμένες αντιδράσεις κατά Δασκαλόπουλου


666666666666666666666666.jpg
«Φωτιές» άναψε η προτροπή του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου να προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο.
Αποστάσεις από τις δηλώσεις του πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Δασκαλόπουλος εκφράζει τις απόψεις του Συνδέσμου του οποίου είναι πρόεδρος. «Η κυβέρνηση έχει τις δικές της
απόψεις και είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις», σχολίασε ερωτηθείς σχετικά.
«Οι μεγαλοεπιχειρηματίες προκαλούν με θράσος όταν αναφέρονται στο πελατειακό κράτος του οποίου αποτελούν προνομιακούς πελάτες, με αποτέλεσμα την διόγκωση του δημόσιου χρέους», δήλωσε το ΚΚΕ.
«Αυτό που επιδιώκουν», πρόσθεσε ο Περισσός είναι «να μη μείνει τίποτα όρθιο από τις εργατικές κατακτήσεις στο εργασιακό και στους μισθούς, για να γίνουν αυτοί πιο ισχυροί και ανταγωνιστικοί».
«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, με ανοιγμένη την όρεξη από τα "ορεκτικά" που η κυβέρνηση προσέφερε μέχρι τώρα στους βιομήχανους ζητάει τώρα ως "κύριο πιάτο" εκτός από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο», σχολίασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Στρατούλης.
Πυρά κατά του ΣΕΒ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σημειώνοντας πως «η στάση και οι δηλώσεις του κ. Δασκαλόπουλου παραπέμπουν στην παροιμία ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».
«Οι υπεύθυνοι για τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, για τη μεγάλη στρατιά ανέργων, τολμούν να υποδείξουν στη κυβέρνηση και την τρόικα, απολύσεις στο δημόσιο τομέα της οικονομίας», σχολίασε.
Έκανε επίσης λόγο για «κρατικοδίαιτη και επιδοτούμενη επιχειρηματικότητα», η οποία, όπως είπε, «κάνει πως δεν καταλαβαίνει», προτρέποντας σε απολύσεις εργαζομένων, όταν πολλοί εκ των εκλεκτών μελών τους, λεηλάτησαν το κράτος και εξακολουθούν να το λεηλατούν».

Επισκέπτες